Vid sin presentation av Iphone 4 i måndags, presenterade Apples vd Steve Jobs även lanseringsdatum för nya mobilannonsplattformen iAds. Reklam för över 60 miljoner dollar har redan sålts.

Annonsplattformen iAds lanseras 1 juli på nya operativssystemet iOS4, som presenterades i veckan. Annonsörer som AT&T, Best Buy, Campbell Soup, Chanel, Unilever och Disney har redan köpt utrymme. iAds innebär interaktiva reklaminslag i mobilapplikationer, som användaren kan ta del av utan att lämna appen. Apple står för försäljningen och ger 60 procent av intäkterna till applikationsutvecklaren.

Från säljstarten i april har Apple sålt mobilreklam för över 60 miljoner dollar för andra halvåret 2010, meddelade Steve Jobs i måndags vid sin Iphone-presentation på utvecklarkonferensen WWDC i San Fransisco. Det är ungefär hälften av USA:s förväntade medieinvesteringar i mobilmarknadsföring för perioden, skriver Apple i ett pressmeddelande. Iphone 4 börjar säljas i USA 24 juni och väntas komma till Sverige i juli. Den nya telefonen har ett nytt, fyrkantigare, utseende, en betydligt skarpare skärm och möjlighet till videosamtal, Face Time. Än så länge dock endast med andra Iphone 4. Telefonen har utrustats med en hd-kamera på fem megapixlar och LED-blixt. Dessutom kommer redigeringsprogrammet Imovie som Iphone-app.

Bild+9

Be Sociable, Share!