Medan Micke igår begav sig till Stockholm i arla morgonstund och flängde Stockholms innerstad runt för möten med Universal Music, TV4 och Kanal 5 skickade vi iväg Carl på tablådragning med en presentation av höstens nyheter hos Kanal 5 i Malmö när kvällen nalkades. Efter att ha lämnat kontoret med ett tidschema som till en början såg ganska behagligt ut visde det sig vara mer trafik än vad Carl är van vid från sin uppväxt i Göteborgs skärgård och med lätt bristande geografiska kunskaper om Malmö så blev det ett betydligt mer stressat läge än tänkt för att hinna i tid.


Efter lite rallykörning hittade Carl till slut fram till St Gertrud som var platsen för gårdagkvällens tablådragning med Kanal 5

Vid ankomst, med andan i halsen, mötte Björn Sjöberg och Pier Zigante på Kanal 5 upp med en ”present” i form av ett USB-minne täckt med diamanter. Efter detta var samtalsämnena klara för en stund framöver. Var diamanterna äkta? Not! Var det en present som är ”tacky” eller ”kitschig”? Oavsett vilket så hade Kanal 5 i alla fall lyckats med att få igång snacket kring “Skånefruar” som var avsändare av ”presenten”. 


Blandade läckerheter från södra Europa stod på menyn

Efter lite mingel, där det även serverades en tallrik med blandade läckerheter ifrån södra Europa och tillhörande dryck drog tablådragningen igång, och försäljningschef Björn Aronsson levererde siffror och programupplägg i rasande fart. Vi konstaterade att en spännande höst i Kanal 5 väntar, där en oväntad favorit kan bli ”Pensionärsjävlar” – ett program där gamla människor driver med ungdomar. Det är alltid spännande att få en djupare inblick i kommande program och vad tankarna kring programmen är, så även denna gång. Det gör det lättare att sälja in rätt kanal och rätt program beroende på målgrupp till de kunder som ska annonsera i tv. Eftersom man nu kan annonsera regionalt även i Kanal 5 så öppnas större möjligheter för mindre kunder med en mer begränsad geografisk räckvidd. Samtidigt ges möjlighet för större kunder som inte provat tv tidigare att ”testa” i en mindre region innan man slår på stora trumman och kör rikstäckande. 

En timme flög snabbt iväg och efter lite heta frågor om allt ifrån utbud till sändningsområden och tittarsiffror så avslutades kvällen med lite avrundningsmingel och trevliga diskussioner med diverse mediabyråer innan en körning i kvällssol tillbaks till Helsingborg väntade.


Over and out!

Be Sociable, Share!