Fredagen gick i Idol´s tecken på Animero. Medan Micke på sedvanligt vis begav sig till BNI Mollberg på frukostmöte och kontoret så sakteliga började fyllas med frusen och sömndrucken personal så satte sig Carl i bilen till Malmö. Det månatliga frukostmötet med TV4 var dagen till ära flyttat till Malmö Arena och en inblick i produktionen av ”Idol”. Förutom det sedvanliga morgonminglet med personal från TV4 i Malmö, mediabyråer och andra så stod givetvis en tur backstage på programmet.


Lugnet före stormen

Jurystolar provades och scenen fick beträdas, förmodligen det närmaste ett Idol-framträdande som Carl någonsin kommer att vara.


Idol-wannabee

Tillbaka på plats hann Carl knappt komma in på kontoret innan han tog med sig Micke och stack till Kinnarps Interior där det vankades jullunch, detta samtidigt som producerande personal slet i sin anletes svett för att hinna med alla deadlines. Ibland är livet inte helt rättvist, även om dom bägge gratisätarna givetvis tyckte det.

 
Inte mindre än 600 personer var på plats för att njuta av årets första julbord. Som vanligt när Kinnarps bjuder in är det proffsigt och mycket trevligt. Likaså är dom också smarta genom att duka upp i sina egna fantastiska lokaler som i sig inbjuder till återbesök för att titta närmare på produkterna. För det kan konstateras att dom både är snygga och funktionella.


Micke tillsammans med Patrik Nanhed från Kinnarps Interior

På kvällen var det Mickes tur att bege sig till Malmö, och då för att se ”Idol” live på plats. TV4 hade bjudit in till mat &  mingel och en förhandstitt på vad som komma skall i TV4 framöver, allt i restaurangen på Malmö Arena. Välkomstbubbel och mingeltallrik under lättsamma former följdes upp av en dragning av TV4-Gruppen innan det var dags att ta plats i den fantastiska arenan för att njuta på plats av det man annars bara ser i tv. Under pausen serverades förfriskningar i baren samtidigt som juryn och de idoler som blivit utslagna de senaste veckorna dök upp för lite intervjuer och autografskrivande.

Både Micke och vi som satt framför tv´n kunde denna gång något överraskande konstatera att årets Idol inte längre är en ”One man show”. Tidigare har det inte funnits någon som varit i närheten av Jay vare sig vad gäller det musikaliska eller ”star quality” men denna gång fick han se sig överglänst av Olle. Kul med någon som växer när det gäller som mest, men som helsingborgare håller vi givetvis en extra tumme för Jay när det snart drar ihop sig till final.

Som en summering av dagen kan sägas att TV4 bjöd på en fantastisk dag från morgon till kväll och verkligen utnyttjade sitt flaggskepp Idol för att ta hand om oss kunder och leverantörer. Lika proffsigt genomförd var även lunchen på Kinnarps, om än under lite andra former.

Be Sociable, Share!