Tillsammans med våra kunder skapar vi digital kommunikation som väcker känslor. Helsingborg 042-400 04 10

Klicka här för att se några av våra andra case

Vinovum

Vinovum importerar, marknadsför, säljer och distribuerar vin till Systembolaget, butiker, restauranger, grossister och tax-free-sektorn och ingår i familjen Vingruppen.

På Vinovum älskar man goda viner – det märks inte minst när man ser vilka producenter de representerar Man hittar tex Jacquesson med sina kritikerrosade champagner, d’Arenberg som vinjournalisterna ständigt ger toppbetyg, MontGras med sina moderna, prisvärda, chilenska viner, Saronsberg och Babylons Peak från Sydafrika som lyckas förena smakrikedom med elegans – för att bara nämna några av dem.

Uppdraget

Vinovum representerar bland annat vinproducenten Quinta da Alorna med sitt kritikerrosade rosévin Portal da Aguia rosé. Vårt uppdrag var att ta fram en kampanj som utnyttjar de positiva recensioner som Portal fått av vinkritiker och samtidigt sticka ut hakan genom att uppmana till fler recensioner.

Som huvudmedie valdes en reklamfilm för TV som präglas av sommar, sol och rosé. Resultatet blev en helt 3d-animerad reklamfilm. Tanken är givetvis att filmen ska driva försäljning, men även trafik till kampanjsidan där man som konsument får sätta sitt eget betyg på vinet. Reklamfilmen ligger även till grund för en synkad onlinesatsning på olika sajter, bloggnätverk och marknadsföring via sociala medier.

Resultat

På de knappt tre månader som kampanjen varit i gång så har Vinovum lyckats marknadsföra Portal da Aguia rosé på ett strålande sätt. Med huvudsatsningen via digitala kanaler och TV så har man både ökat kännedomen om produkten och försäljningen enligt utsatta mål.

Antalet besökare på sidan och tävlingen har nått toppresultat och på många systembolag gapar hyllorna tomma.

Bäst resultat ser man i Stockholm, Skåne och Västra Götaland.

Produktioner

Vad vill du se?

  • Reklamfilm
  • Kampanjsidor
  • Banners